Focaccia
Lag en saftig focaccia på grillen.
Et av de mest populære brødene, og med god grunn. Focaccia er utrolig godt, passer til det meste og enkelt å lage. Denne oppskriften på foccacia er litt annerledes - mindre gjær og en mer flytende deig. Her får du et skikkelig saftig sluttresultat.
I eller over deigen kan du for eksempel ha rosmarin, løk, paprika, soltørkede tomater, oregano, kapers, rosiner, fetaost, cherrytomater eller oliven. Eller en kombinasjon av disse.
Ingredienser
- 5 dl vann
- 500 g hvetemel
- 5 g gjær
- 2 ss akasiehonning
- 10 g salt
- 2 dl olivenolje
Slik gjør du
Bland romtemperert vann og gjær, tilsett mel og salt og bland sammen. La heve i 30 minutter.
Elt deigen i 5 minutter for hånd. Bruk litt mel på fingrene og i deigen for at det ikke skal henge seg fast. Ha bakepapir og litt olivenolje i en form og legg deigen over i formen.
Hell over olivenolje og la formen stå lunt i 1 til 1 ½ time til den er hevet til dobbel størrelse. Forvarm grillen til 220 grader. Grill på indirekte varme i ca 30. minutter til focacciaen er gyllen. Husk at steketiden varierer etter hvor stor form du har og hvor høy deigen er. Server!
Ble du inspirert til å bake mer på grillen? Se video av hvordan du griller Nanbrød.