Focaccia

    Lag en saftig focaccia på grillen.

    Et av de mest populære brødene, og med god grunn. Focaccia er utrolig godt, passer til det meste og enkelt å lage. Denne oppskriften på foccacia er litt annerledes - mindre gjær og en mer flytende deig. Her får du et skikkelig saftig sluttresultat. 

    I eller over deigen kan du for eksempel ha rosmarin, løk, paprika, soltørkede tomater, oregano, kapers, rosiner, fetaost, cherrytomater eller oliven. Eller en kombinasjon av disse. 

    Ingredienser

    • 5 dl vann
    • 500 g hvetemel
    • 5 g gjær
    • 2 ss akasiehonning
    • 10 g salt
    • 2 dl olivenolje

    Slik gjør du

    Bland romtemperert vann og gjær, tilsett mel og salt og bland sammen. La heve i 30 minutter. 

    Elt deigen i 5 minutter for hånd. Bruk litt mel på fingrene og i deigen for at det ikke skal henge seg fast. Ha bakepapir og litt olivenolje i en form og legg deigen over i formen. 

    Hell over olivenolje og la formen stå lunt i 1 til 1 ½ time til den er hevet til dobbel størrelse. Forvarm grillen til 220 grader. Grill på indirekte varme i ca 30. minutter til focacciaen er gyllen. Husk at steketiden varierer etter hvor stor form du har og hvor høy deigen er. Server!

    Ble du inspirert til å bake mer på grillen? Se video av hvordan du griller Nanbrød.