Kylling med asiatisk glaze

    Prøvd deg på denne deilige kyllingen i sommer!

    Å grille kylling gir en skikkelig saftig og god smak. Og med en glaze av asiatiske smaker blir det en knallgod kombinasjon. Spesielt godt blir dersom du lager din egen krydderblanding - nam!

    • 4 kyllinglår
    • Krydderblanding
    • Glaze
    • 1 ss sesamfrø

    Krydderblanding

    • 4 ss demerarasukker
    • ½ ss salt
    • ½ ss paprikapulver
    • 2 ts chilipulver
    • 2 ts spisskummen
    • 1 ts grovkvernet pepper
    • 1 ts hvitløkspulver
    • 1 ts løkpulver
    • ½ ts provencekrydder (timian, oregano, rosmarin, basilikum)
    • ½ ts sennepspulver
    • ½ ts malt fennikelfrø
    • ½ ts malt cayennepepper

    Glaze

    • 1 ts malt stjerneanis
    • 1 ts malt koriander
    • 1 ss grovmalt sort pepper
    • 1 ½ dl sweet chilisaus
    • 1 dl hoisinsaus
    • ½ dl soyasaus
    • Saften av 2 lime

    Slik gjør du

    Bland alle ingrediensene til krydderblandingen. 

    Bland alle ingrediensene til glazen i en blender eller bruk stavmikser. Du kan gjerne tilsette urter, ingefær eller chili etter ønsket smak. Miks glazen godt. 

    Sett grillen på full styrke. Gni krydderblandingen på kyllinglårene. Grill på direkte varme i ca. 2-3 minutter på hver side. De er ferdige når de er crispy og gylne - nesten litt svidde slik de er på bildet. 

    Pensle kyllinglårene med glazen og grill på indirekte varme på 200 grader i 10-12 minutter, eller til de er ferdige. Server kyllinglårene ved å strø over litt ristede sesamfrø.