Kylling med asiatisk glaze
Prøvd deg på denne deilige kyllingen i sommer!
Å grille kylling gir en skikkelig saftig og god smak. Og med en glaze av asiatiske smaker blir det en knallgod kombinasjon. Spesielt godt blir dersom du lager din egen krydderblanding - nam!
- 4 kyllinglår
- Krydderblanding
- Glaze
- 1 ss sesamfrø
Krydderblanding
- 4 ss demerarasukker
- ½ ss salt
- ½ ss paprikapulver
- 2 ts chilipulver
- 2 ts spisskummen
- 1 ts grovkvernet pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- ½ ts provencekrydder (timian, oregano, rosmarin, basilikum)
- ½ ts sennepspulver
- ½ ts malt fennikelfrø
- ½ ts malt cayennepepper
Glaze
- 1 ts malt stjerneanis
- 1 ts malt koriander
- 1 ss grovmalt sort pepper
- 1 ½ dl sweet chilisaus
- 1 dl hoisinsaus
- ½ dl soyasaus
- Saften av 2 lime
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.
Bland alle ingrediensene til glazen i en blender eller bruk stavmikser. Du kan gjerne tilsette urter, ingefær eller chili etter ønsket smak. Miks glazen godt.
Sett grillen på full styrke. Gni krydderblandingen på kyllinglårene. Grill på direkte varme i ca. 2-3 minutter på hver side. De er ferdige når de er crispy og gylne - nesten litt svidde slik de er på bildet.
Pensle kyllinglårene med glazen og grill på indirekte varme på 200 grader i 10-12 minutter, eller til de er ferdige. Server kyllinglårene ved å strø over litt ristede sesamfrø.