For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og hent i butikk - gratis og enkelt.

    Finn din perfekte gressklipper

    Velger du riktig gressklipper til din plen, kan du ha den i årevis.

    Finn din perfekte gressklipper

    Å velge riktig gressklipper krever at du tar noen minutter og tenker gjennom hva slags gressklipper du egentlig har behov for. Først gjelder det å bli bevisst på hva slags type hage du har.

    Er det en stor hage eller en mindre rekkehushage? Er terrenget kupert eller flatt? Er det en pynte- eller brukshage? Velger du en klipper tilpasset akkurat din plen, vil du kunne beholde den i mange, mange år fremover.

    Finn riktig gressklipper

    Det finnes en rekke gode gressklippere på markedet, både av manuelle, elektriske, batteri- eller bensindrevne. Elektriske og batteridrevne gressklippere er miljøvennlige, men har du en stor hage med mye vegetasjon i form av spredte blomsterbed og trær, kan beninsdrevet gressklipper være noe for deg.

    Da slipper du nemlig å tenke på at skjøteledningen kan komme i veien eller sette seg fast i busker og kratt når du klipper.

    En kraftig bensindrevet gressklipper skal også takle høyt og vått gress godt. Det betyr at du kan dra på sommerferie og la gresset gro, uten å få problemer med å klippe det når du kommer hjem igjen.

    Skyve selv eller selvgående gressklipper?

    Med en bensindrevet gressklipper får du også mulighet til å velge en klipper med eller uten fremdrift på hjulene. Er gresset jevnt, flatt og uten for mange blomsterbed, steiner og prydbusker? Da bør du klare deg med en klipper som du skyver foran deg.

    HUSK AT du alltid får lavest pris hos Obs Bygg gjennom vårt prisløfte!

    En selvgående gressklipper er også et godt valg til middels store hager. I en større hage med kupert terreng kan det være lurt å investere i hjul med forhjulstrekk.

    Gressklipper med bioklipper eller oppsamler

    Går du for en bensindrevet gressklipper, har du i prinsippet tre varianter å velge mellom. En bioklipper kverner eller finhakker gresset og sprer det på plenen. Gresset kuttes opp i svært små biter, slik at det raskt brytes ned til gjødsel. Plenen får dermed naturlig næring og du slipper å fjerne gresset eller tenke på kompostbinge.

    Bioklipperen er også genial for å bli kvitt høstløvet uten å rake. Vær bare obs på at plenen bør klippes oftere med en bioklipper for å unngå striper av gress på plenen.

    Velger du en gressklipper med oppsamler trenger du ikke å klippe så ofte som med bioklipper, men til gjengjeld må du sørge for å tømme oppsamleren og bli kvitt gressavfallet.

    Gressklipper med utkast

    En gressklipper med side- eller bakutkast kaster gresset utover plenen. Blir valgets kval for vanskelig, finnes det også kombiversjoner.

    Produsenten McCulloch har en variant med 3-i-1- klippesystem, der du kan velge mellom oppsamling, utkast eller bioklipp. Det kan være en fordel å ha alle funksjonene tilgjengelig med tanke på varierende behov sommerhalvåret gjennom. Til vått og tungt gress egner for eksempel en oppsamler seg best, mens en bioklipper er kjekt for gjødsling av plenen når det er tørt og fint sommervær.

    (Kilder: Den store gressklipperguiden fra Forbrukerrådet)