For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og hent i butikk - gratis og enkelt.

    Glem det du vet om høytrykkspyling

    Med en moderne høytrykkspyler trenger du ikke lenger være redd for å ødelegge veggen eller møblene når du vasker dem.

    Glem det du vet om høytrykkspyling

    Med en moderne høytrykkspyler trenger du ikke lenger være redd for å ødelegge veggen eller møblene når du vasker dem.

    En høytrykkspyler gjør livet lettere, og det går vesentlig raskere å vaske hva enn det skulle være: Bilen, huset, båten eller utemøblene. Men tradisjonelt sett har det vært en del ting du må være obs på før du setter i gang og noen ting du helst bør unngå å bruke høytrykkspyleren på – frem til nå.

    – Med en tradisjonell høytrykkspyler må man være forsiktig når man vasker, fordi den smale strålen med høyt trykk kan skade ømfintlige materialer som treverk. Derfor har vi en dyse som kan justeres til cirka 60 graders spredning. Det gjør det både tryggere og raskere å jobbe med spyleren, forteller Gründer og daglig leder i AVA of Norway, Morten Torlei.

    De står bak noen av markedets mest moderne høytrykkspylere som er bygget opp fra bunnen av og designet i Norge etter norske brukeres ønsker.

    Selv forteller han at han stort sett alltid bruker den brede dysen når han vasker med høytrykk, og at det i de aller fleste tilfeller er mer enn nok.

    – Våre høytrykkspylere gir full effekt også med den brede dysen, og du bør alltid prøve med denne først før du eventuelt tar en vurdering på om du trenger enda mer kraft, forklarer Torlei.

    Raskere vask av alle materialer

    Én av fordelene med den bredere dysen er at du kan vaske alle typer materialer – også de man før måtte være ekstra forsiktige med.

    – Tidligere har man jo ofte blitt advart mot å vaske kledningen på huset med høytrykk, da det kan skade treverket og føre til problemer senere. Med den brede dysen får man spredt kraften nok til at det ikke er noe problem, og du trenger heller ikke bekymre deg for at du er for nærme, forteller han.

    40 centimeter har alltid vært en slags tommelfingerregel for avstand med høytrykk, både når det gjelder biler og andre ting. Hvis du beveger deg nærmere enn dette risikerer du først og fremst å gjøre eksisterende skader verre enn de allerede er.

    – Steinsprut og andre småskader finnes på alle biler, og de kan bli verre av tradisjonelle høytrykkspylere – men med en bredere dyse reduserer man risikoen for å skade lakken betydelig, sier Torlei.

    Kan brukes til det meste – også garasjen

    En høytrykkspyler er nærmest uunnværlig for deg med hus og bil. Å vaske terrassen på våren, kledningen før du skal male eller holde bilen pen er noen av de mest åpenbare jobbene du kan bruke den til. Men Torlei har også noen andre smarte tips til hvordan høytrykksypleren kan brukes smart.

    – Å vaske båten før og etter sesongen med høytrykk er jo også veldig smart for de som har det. Det gjør at man sparer mye tid. Men et tips som mange kanskje ikke tenker på er garasjen, forteller han.

    Så lenge du har en helning ut fra garasjen eller mot et sluk, er det nemlig ingenting i veien for å bruke høytrykkspyleren på betonggulvet slik at du får en skinnende ren garasje.

    – Hvis du bruker terrassevaskeren her, får du vasket garasjegulvet kjapt og enkelt – og slipper å irritere deg over at ting blir møkkete etter å ha stått på garsjegulvet igjen, avslutter han.