Slik har du neppe grillet før!

    Lyst til å servere en perfekt grillet biff på 2 minutter? Her er eksperttipsene som gjør deg til en ekte grillmester i sommer!

    Hvis du trodde gassgrill var svaret på alle dine grilldrømmer, kommer du til å elske den nye elektriske grillen fra de kreative kokkene i Flying Culinary Circus. Aldri har det vært morsommere, enklere og raskere å lage god grillmat!

    FCC BBQ Magma elektrisk grill er et nytt produkt og en helt ny måte å grille på, sier Hans-Kristian Larsen, som er kokk og en av gründerne av Flying Culinary Circus.

    – Det tar nesten lenger tid å gå ut på verandaen og fyre opp gassgrillen, enn det tar å grille ferdig en to centimeter tykk biff på Magma-grillen.

    HUSK: Du får best pris elektrisk grill hos Obs BYGG med prisløftet!

    Høy varme = god smak

    Det tar under fem minutter for Magma elektrisk grill å komme opp i topptemperaturen på 850 grader, og der holder den seg stabilt helt til du bestemmer noe annet.

    – Det kan virke som alt kommer til å bli kremert med den ekstreme varmen, men stativet inne i grillen gjør at du kan plassere maten på forskjellige nivåer. Høyt oppe får du raskt fin stekeskorpe og en saftig biff kan være klar på to minutter. Nederst er det mye lavere temperatur og perfekt for å grille på såkalt indirekte varme, forklarer Hans-Kristian.

    Han understreker også at dette ikke er en grill kun for kjøtt.

    – I toppen, nærmest grillelementet, er temperaturen ideell for å lage en sprøstekt fiskefilet. Du trenger ikke engang snu den. Varmen fra brettet sørger for at fisken blir perfekt stekt under, mens toppen blir megasprø og god, frister grilleksperten.

    I tillegg til kjøtt, hamburgere, grillspyd, skalldyr og grønnsaker er Magma elektrisk grill også genial til gratinering. Hvorfor ikke prøve deg på pizza, ostesmørbrød eller gratinert sjøkreps?

    Praktisk hverdagsgrill

    Magma elektrisk grill blir varm på 1-2-3, og siden den også er godkjent for bruk innendørs kan den brukes hver dag, hele året. Bare sett den på kjøkkenbenken, i nærheten av kjøkkenviften, så er det klar for grillmat selv på travle hverdager.

    – Her i Skandinavia griller vi mest i hele verden i forhold til størrelsen på befolkningen. Tidlig på våren skal det ikke mange solstrålene til før grillen kommer frem. Derfor er det viktig at grillen er både lett tilgjengelig og lettvint og praktisk i bruk, forklarer Hans-Kristian.

    Den praktiske grillen kommer også i en flott gass-utgave for steder hvor tilkobling til strøm ikke er et alternativ.

    3 grunner til å velge Magma elektrisk grill

    Grilling er jo egentlig ikke så mye hokus pokus så lenge du har god varme, gode råvarer og kontroll på det du holder på med. Her har Magma-grillen noen funksjoner som gjør det enda enklere å få et godt og smakfullt resultat:

    1. God temperaturstyring

    • Kontrollpanelet lar deg enkelt justere temperaturen opp og ned, og viser hele tiden hvor mange grader det er i grillens øverste sone. Innstillingene er fra 400 til 850 grader og er mer presis enn tradisjonelle griller.

    2. Maten er klar på få minutter

    • Ikke bare tar det kort tid å få Magma grillen opp til topptemperaturen, men på grunn av den høye temperaturen går selve grillingen kjapt også. En to centimeter tykk ytrefilet eller entrecôte er perfekt stekt på kun 2 minutter. Å grille asparges tar 40 sekunder. En hel middag med biff og masse deilige, grillede grønnsaker er klar på under 10 minutter.

    3. Superenkel rengjøring

    • Det er enkelt å vaske både rister, grillbakker og stativ, enten for hånd eller i oppvaskmaskinen. Rengjøring av grillen innvendig blir også enklere hvis du bruker den ene grillbakken som dryppanne i bunnen. På de mer fastbrente restene kan du bruke skurebørste og litt muskelkraft.

    Det aller viktigste når du kjøper ny grill er å lære den å kjenne. Du må bli trygg på funksjonene, hvordan du styrer temperaturen og finne ut hvordan maten blir best på akkurat den grillen.

    – Det viktigste er å ikke være redd for å feile. Det er ikke så farlig og det er alltid gøy når man endelig lykkes med noe nytt, avslutter Hans-Kristian.