Lei av å beise terrassen?

    Plastfliser er et kjapt, enkelt og vedlikeholdsfritt alternativ til uterommet ditt!

    Lei av å beise terrassen?

    Et fint uterom øker livskvaliteten, men det hjelper ikke hvor mange planter, puter og lyskjeder du har innredet uteplassen med om gulvet ikke er pent. Tidligere har terrassegulvet krevd mange timers vasking, spyling, beising og oljing, men nå finnes det et pent og praktisk alternativ i plast!

    Multifunksjonelt utegulv

    Det kreves mer av et gulv utendørs enn innendørs. Det skal motstå snø, regn, råte og mye slitasje. Det bør også føles behagelig å trå på med bare føtter. Det vanligste hittil har vært å bruke naturmaterialer som tre og stein, men skal du legge utegulv i dag er det verdt å vurdere et enda smartere alternativ.

    «Bergoplattan» ble oppfunnet av en svenske som var lei av å bli skitten på skoene når han spilte tennis. Plastflisene han utviklet ble ikke bare perfekte til gulvet på tennisbanen, men også til verandaen, plattingen, badstuen og kjellerboden.

    De viste seg i tillegg å ha en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle gulvbelegg: De er drenerende, ventilerende, lyddempende, temperaturregulerende, sklihemmende, slitesterke, ergonomiske og vær- og kjemikaliebestandige. Og siden de ikke er organiske verken råtner eller mugner de, og suger heller ikke til seg væske.

    ER DU PRISBEVISST? Husk at Obs Bygg alltid har lavest priser gjennom sitt prisløfte!

    Vær kreativ med gulvflisene!

    Det er lenge siden plast var ensbetydende med kjedelige billiggulv i institusjonsstil. Dagens plastgulv gir tvert imot kreativiteten din fritt spillerom. I motsetning til gulvfliser i stein og tre kommer nemlig plastfliser i mange forskjellige farger og mønstre, som du kan kombinere  for å skape din helt personlige vri. Her er det bare fantasien som setter grenser!

    Plastgulv er også behagelig og sikkert for løpende barneføtter, uten fare for fliser i føttene eller å bli glatte av vannet fra plaskebassenget. Og kanskje best av alt: Gulvflisene krever minimalt med vedlikehold. Som med alle typer gulv må det selvfølgelig rengjøres fra tid til annen, men det gjøres enkelt med støvsuger og en sjelden gulvvask.

    LES MER: Slik gjør du maks ut av uteplassen din.

    Gulvfliser mot fukt og muggplager

    Hvor mange planteentusiaster har ikke opplevd at fuktighet fra blomsterkassene på verandaen har forårsaket mugg på tregulvet under? Eller at ikke bare gulvet, men også utemøbler og interiør har blitt ødelagt av fukt fra grunnen og regnvann som ikke renner bort?

    Et nylagt betonggulv inneholder alltid et overskudd av fukt, og må ofte tørke i månedsvis for å være sikker på at all fuktigheten er ordentlig fordampet.

    Med perforerte plastruter får du god drenering, samtidig som gulvet får puste slik at fuktigheten fordamper. Det gjør at du kan legge gulvflisene før tørketiden er over, uten å være redd for at restfukt blir lukket inne eller forårsaker mugg og råte på organiske materialer.

    Tester utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut viser at et Bergogulv forhindrer fukt fra å trenge opp i materiale som står oppå gulvet, som f.eks. pappesker, utemøbler og fritidsutstyr.

     Og motsetning til hva mange kanskje tror, er de bærekraftige: Disse plasthellene består nemlig av 100 % gjenvinningsbar PP-kompositt, og er miljøvennlig produserte i Sverige, uten forurensende utslipp. Bergo har også nylig lansert en egen Eco-kolleksjon, som er laget av 100 % resirkulert materiale.

    Nytt gulv på 1-2-3

    På noen timer kan du gjøre et stygt og slitent gulv til et gulv å være stolt av!

    Du trenger verken skruer, spiker eller fugemasse, gulvflisene settes bare sammen med et smart klikksystem som består av hann- og hunnplugger. Så enkelt er det:

    1. Klargjør overflaten ved å støvsuge og rengjøre den for organisk materiale. Underlaget trenger ikke å være helt flatt, flisene tilpasser seg nemlig gulvet. Om du ønsker en lyddempende effekt, kan du gjerne legge en fiberduk av typen markduk mellom underlaget og Bergo-gulvet.

    2. Start i et hjørne og jobb deg utover, pass på at alle hunnpluggene vender samme vei. Om noen av platene må kuttes til for å passe perfekt, er dette enkelt å gjøre med en kniv eller stikksag.

    3.  Fest platene med hannpluggene over hunnpluggene og slå dem sammen med en gummihammer. Og vips, så har du nytt gulv! Om en av platene siden blir ødelagt, kan du bare bytte ut den bestemte platen og la de andre ligge.

     (Kilder: bergoflooring.se, ifi.no)