3 populære snacks på grillen

    Har du prøvd å lage snacks på grillen? Grillen er perfekt å bruke til å lage snacks og her får du 3 fristende oppskrifter.

    Har du prøvd å lage snacks på grillen? Grillen er perfekt å bruke til å lage snacks og her får du 3 fristende oppskrifter.

    Det er nesten ingen grenser for hva man kan tilberede på grillen og har du gassgrill går det i tillegg veldig raskt. Så i tillegg til klassikere som burger og grillspyd er grillen perfekt til å lage raske småretter som nachos og grilla brødskiver med digg topping. Eller kanskje pølser med pinnebrød kan friste til kveldskosen? 

    Bruschetta på grillen

    Forberedelsestid: 30 min.
    Tilberedning: 15 min.
    Grillmetode: Direkte
    Vanskelighetsgrad: Middels enkelt

    Dette trenger du:

    TOMATSALAT

    • 4 tomater
    • 0,5 bunt basilikum
    • Salt og pepper
    • Litt sukker

    OLIVENTAPENADE

    • 1 glass svarte oliven uten sten
    • 1 fedd hvitløk,
    • 1 ss brunt sukker
    • 3 ss god olivenolje

    PESTO

    • 1 bunt persille
    • 1 dl olivenolje
    • 50 g solsikkekjerner
    • 50 g revet parmesan

    • Skiver av dagsgammelt brød
    • Smeltet smør eller olje

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. TOMATSALAT: Skyll tomatene og skjær dem i fire. Fjern kjernene, og skjær kjøttet i små terninger. Legg dem i en skål. Finhakk basilikum, og rør den inn i tomatene. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
    2. OLIVENTAPENADE: Gjør klar to svarte oliven, skrell hvitløk og kjør det i en blender. Bland dette så med resten av olivenene, brunt sukker og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
    3. PESTO: Skyll og hakk opp persillen, og bland den med olje slik at du får en jevn masse. Tilsett solsikkekjerner, parmesan og brunt sukker, og bland det grundig. Smak til med salt og pepper.

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Gjør grillen klar til middels/høy, direkte varme.
    2. Pensle brødskivene med smør eller olje og legg dem på den varme risten. La brødskivene få litt farge på hver side. Ta brødskivene av grillen, og legg på ønsket topping.

    Tips: Gi brødene mer smak ved å rive litt hvitløk i smøret eller oljen før du pensler skivene.

     

    Weber pinnebrød og pølse på grillen AB.jpg

    Foto bruschetta og pinnebrød: Weber

    Pølser og pinnebrød

    Forberedelsestid: 10 min.
    Tilberedning: 10 min.
    Grilltemperatur: 180 grader
    Grillmetode: Indirekte
    Vanskelighetsgrad: Enkelt

    Dette trenger du:

    • 500 g hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 ts salt
    • 1 dl olje
    • 2,5 dl lunkent vann
    • 2 ss sukker
    • 1 pk. pølser

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. Bland alle ingrediensene til deigen og elt godt sammen. Form til en stor bolle og legg deigen i en plastpose.

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Klargjør grillen til middels, indirekte varme.
    2. Tvinn strimler med deig rundt pølsene. Jo tykkere deigstrimler, jo lenger tid tar det før blir pinnebrødet gjennomstekt.
    3. Bak på grillen i ca. 10 minutter, til brødet er gyllent og pølsen er gjennomstekt.

     

    Weber nachos på grillen AB.jpg

    Foto: GettyImages

    Nachos på grillen

    Forberedelsestid: 20 min.
    Tilberedning: 15 min.
    Grilltemperatur: 185 grader
    Grillmetode: Indirekte
    Vanskelighetsgrad: Middels enkelt

    Dette trenger du:

    • Weber kyllingholder eller grillfolie
    • Tortillachips
    • 100 g cheddar

    SALSA

    • 1 vårløk
    • 1-2 tomater
    • 0,5 stort eple
    • 0,5 lime
    • 0,5 rødløk
    • 1 hvitløksfedd
    • fersk ingefær
    • 1 ss honning
    • 1 ss brunt sukker
    • 0,5 ss tomatpuré

     

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. Fordel tortillachips i bunnen av kyllingholderen eller utover et stykke solid grillfolie. Riv cheddar og strø den over chipsen.
    2. Lag salsaen: Vask grønnsaker og frukt og skrell løk, hvitløk og ingefær. Fjern toppen og bunnen av vårløken. Finhakk tomater, løk og eple, riv hvitløk, ingefær og limeskall, og skjær vårløken i tynneskiver.
    3. Bland ingrediensene sammen, og hell salsaen over i en ildfast skål.

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Forbered grillen for indirekte varme, cirka 185 °C. Hvis du bruker en kullgrill, må du gjøre klar en grillstarter halvfull med briketter.
    2. Plasser kyllingholderen eller grillfolien og den ildfaste formen med salsa midt på grillristen. Sett på lokket og grill til osten har smeltet, chipsen er lett brune og salsaen bobler. Dette tar ca. 15 minutter.

    Kilde: Oppskriftene er hentet fra weber.com