BLACK WEEK ER I GANG - SE ALLE TILBUDENE HER👉

    Slik lager du fristende fisk på grillen

    Sett havets delikatesser på grillmenyen! Her er tre spennende og enkle oppskrifter hvor fisk og skalldyr spiller hovedrollen.

    Slik lager du fristende fisk på grillen

    Sett havets delikatesser på grillmenyen! Her er tre spennende og enkle oppskrifter hvor fisk og skalldyr spiller hovedrollen.

    Fisk og skalldyr er en naturlig del av sommeren, men det er kanskje ikke alle som er vant med å tilberede disse råvarene på grillen. Derfor har vi samlet 3 smakfulle oppskrifter som kanskje kan inspirere deg til å prøve noen nye grillretter i sommer. Kanskje du til og med finner en ny favoritt?

    Røkt pepperlaks med dillsalsa og nypoteter

    Forberedelsestid: 30 min. + marinering
    Tilberedning: 1 time
    Grilltemperatur: 150 grader
    Grillmetode: Indirekte
    Vanskelighetsgrad: Middels

    Dette trenger du:

    • 1 ss pepperkorn, flere farger
    • ½ bunt fersk dill
    • 3 ts salt
    • 3 ss brunt sukker
    • 1 kg lakseside, med skinn

    • Røkeplanke
    • Grilltermometer

    POTETER

    • 250 g nypoteter
    • 2 ss olivenolje, god kvalitet
    • Salt og pepper

    SALSA

    • 1 fersk rød chili
    • 3 mellomstore, modne tomater
    • 0,5 agurk
    • Saften og revet skall av en sitron
    • 2 vårløk
    • 1 liten håndfull dill
    • 1 avokado
    • 1 ss olivenolje, god kvalitet
    • 2 ts rødvinseddik
    • Salt, pepper og sukker

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og smør utover fisken. Pakk fisken godt i plastfolie og la stå minst 1–2 timer, helst over natten.
    2. Gjør klar alt til potetene og salsaen.
    3. Legg røkeplanken i vann i 30 minutter før bruk.

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Forvarm grillen til 150 grader. Fjern plastfolien på laksen og legg med skinnsiden ned oppå den fuktige røkeplanken.
    2. Legg planken på risten, ha på lokket og røk i 1 time til kjernetemperaturen er 58 grader. Bruk grilltermometer for best resultat.
    3. I mellomtiden, kok potetene og lag salsaen ved å blande alle ingrediensene. Sett til side til fisken er ferdig.
    4. Server fisken med dillsalsa, kokte poteter, presset sitron, og salt og pepper.

     

    Weber laks på planke AB.jpg

    Bilde av pepperlaks og laks på planke: Weber

    Laks på planke

    Tilberedning: 40 - 50 min.
    Grillmetode: Direkte
    Vanskelighetsgrad: Enkelt

    Dette trenger du:

    • Røkeplanke
    • 1/4 side laks med skinn
    • 2 ss Dijon-sennep eller annen sterk sennep
    • 2 ss brunt sukker
    • 1 liten potte fersk dill
    • Saften fra 1/2 sitron
    • 2 ts havsalt
    • 2 ts kvernet sort pepper

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. Legg planken i vann i 30 minutter før bruk.
    2. Legg laksen på planken med skinnsiden ned. Smør et tynt lag med sennep på laksen og dryss over sukkeret så jevnt som mulig.
    3. Finhakk dillen og strø den over laksen. Ha over saften fra en halv sitron og avslutt med salt og pepper

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Gjør klar grillen til direkte varme.
    2. Legg planken med fisken på risten og grill den med lokk i ca. 20 min. eller til fisken kjennes fast i kjøttet.

     

    Weber blåskjell på grillen AB.jpg

    Foto: GettyImages

    Blåskjell på grillen

    Forberedelsestid: 15 min.
    Tilberedning: 20 min.
    Grilltemperatur: 200 grader
    Grillmetode: Direkte
    Vanskelighetsgrad: Middels enkelt

    Dette trenger du:

    • Wokpanne til grillen
    • 2 kg blåskjell
    • 2 gulrøtter
    • 2 løk
    • 1 bunt vårløk
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 ss karri
    • 0,5 dl hvitvin
    • 5 dl fløte
    • Olje til steking

    Slik gjør du: På kjøkkenet

    1. Skyll og rens blåskjellene, og kontroller ferskheten ved å slå på de åpne skjellene: Hvis de ikke lukker seg, bruker du ikke disse.
    2. Finsnitt grønnsakene.

    Slik gjør du: Ved grillen

    1. Klargjør grillen for direkte, høy varme. Sett støpejernswoken på grillristen og la den varmes opp.
    2. Hell olje i woken når den er varm og tilsett grønnsakene. Surr dem med karri.
    3. Tilsett deretter blåskjellene og vend dem godt rundt grønnsakene.
    4. Hell i hvitvin og kok til halvparten av hvitvinen har fordampet.
    5. Tilsett fløte, kok opp og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.

    Tips: Server med pommes frites og estragonmajones som tilbehør så får du den franske klassikeren Moules Frites.

    Kilde: Oppskriftene er hentet fra weber.com