For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og hent i butikk - gratis og enkelt.

    8 nyttige verktøy – og hva du trenger dem til

    For å være en god snekker trenger du gode verktøy. Slik bruker du våre 8 favorittverktøy!

    8 nyttige verktøy – og hva du trenger dem til

    Enten du skal sette i gang med et større oppussingsprosjekt eller bare skal skru opp et bilde på veggen, er det viktig at du har godt og riktig verktøy til oppgavene.

    Dette er 8 geniale verktøy som vi mener enhver kvalitetsbevisst hobbysnekker vil dra nytte av.

    1. Drill

    Det viktigste verktøyet i en verktøykasse er kanskje drillen. Dette er redskapet som får ting til å henge sammen. Med en drill kan du bore og skru i treverk og stål. Den er derfor like viktig enten du skal henge opp en hylle, legge terrassebord eller sette i gang med ditt eget lille snekkerprosjekt.

    2. Sirkelsag

    Når du skal i gang med et byggeprosjekt, er det veldig sjelden at plank og plater allerede har nøyaktig den lengden og bredden du trenger. Sirkelsagen er verktøyet som løser dette problemet, og åpner for en helt ny verden av kreative løsninger og prosjekter du kan sette i gang med.

    👍 Husk at du alltid får de beste prisene hos Obs Bygg! Les mer om vårt prisløfte  👍


    3. Dykkertpistol og minidykkertpistol

    Med en dykkertpistol blir det enklere å gjøre snekkerjobben selv. Enten du skal legge lister i taket eller skal spikre sammen et hjemmesnekret hundehus, sparer du mye tid og krefter med en dykkertpistol som skyter inn spikerne for deg. I tillegg er en dykkertpistol utrolig treffsikker, så du slipper både skeive spikere og sure miner.

    4. Multimaskin

    Om du ikke har brukt en multimaskin tidligere, har du mye å glede deg til. Dette er et smart og funksjonelt verktøy med utallige bruksområder innen interiør, reparasjon og vedlikehold. Med dette verktøyet kan du kutte, pusse, slipe og polere de fleste typer materialer, og er perfekt enten du vil passe ekstra godt på bilen eller båten, eller liker å sette i gang med egne interiørprosjekter.

    5. Bajonettsag

    Bajonettsagen er sagen for de grove og vanskelige jobbene. Den gir kraftige kutt, og kan brukes på alt fra plastrør til treverk. Denne er for eksempel perfekt når hagen skal gjøres fin før sommeren, og busker og trær skal trimmes.

    6. Skrueautomat

    Med en skrueautomat kan de mest håpløse oppgavene gjøres lett som en plett. Det er nemlig få verktøy som er så arbeidsbesparende som denne. Først og fremst er den genial når du skal montere gipsplater i lettvegger eller i takkonstruksjoner. Følelsen av å kunne slippe å skru inn hundrevis av skruer manuelt er garantert verdt investeringen. Legg til at du slipper å bekymre deg for å skru skruene for langt inn, og du har et verktøy du garantert vil bli glad i.

     

    🔧 TIPS: Aldri mer rot i verktøyet! Her er oppbevaringstipsene 🔨⚙️ 🔧

     

    7. Vinkelsliper

    I likhet med sirkelsagen er vinkelsliperen et verktøy som gjør det mulig å tilpasse materialer. Med vinkelsliperen kan du nemlig både kutte og slipe de harde materialene som stål, stein og metall. Dette gir deg større fleksibilitet i valg av materialer til byggeprosjektet ditt. 

    8. Stikksag

    Når presisjonen er viktig, er stikksagen verktøyet som gjør jobben enklere. Med stikksagen kan du enkelt skjære ut kurvede linjer, buede former eller til og med lage sirkler i materialet du bruker.

    Tool only – praktisk og genialt

    • Hitachi Tool Only er et konsept som lar deg kombinere maskiner slik det passer deg. Om du har et Hitachi slide-batteri fra før, har du utallige muligheter. Da kan du fylle på med proffe maskiner til en overkommelig pris fordi du kan kjøpe verktøy uten batteri og lader. 

    • Ved å bygge på en batteriplattform, kan du over tid opparbeide deg en verktøyplattform på lik linje med proffen. 

    • Husk at kraft ikke alltid er det viktigste. Mange jobber krever ikke så mye kraft, og en lettere maskin gir bedre ergonomi og lengre brukstid pr. lading. 

    • Noen jobber krever mer kraft, og at det igjen kan gi kortere driftstid pr. lading. Det kan derfor være greit å ta en prat med selger i butikk, slik at du får batteri tilpasset arbeidsoppgavene du skal utføre. Om behovet ditt endrer seg, kan du supplere med kraftigere batterier som er fullt kompatible med den maskinparken du har opparbeidet deg.