Flyttbar ovn - genialt!
Kaldt i stua, på soverommet eller på kontoret? Med en frittstående varmeovn til ekstra kalde dager kan du droppe pleddet!
Kaldt i stua, på soverommet eller på kontoret? Med en frittstående varmeovn til ekstra kalde dager kan du droppe pleddet.
1. Vifteovnen gir rask effekt
En vifteovn varmer opp luft for deretter å blåse den varme luften ut i rommet. Vifteovnen fra Mill har et PTC-varmeelement som gjør at den har en lavere overflatetemperatur enn tradisjonelle vifteovner, og er dermed mer skånsom mot inneklima.
En vifteovn skal ikke brukes uten tilsyn, men er en perfekt varmekilde for de ekstra kalde dagene, da den gir umiddelbar varme. Ikke la den nette størrelsen lure deg, den kraftige viften distribuerer varmen raskt rundt i rommet og er svært effektiv. Vifteovnen fra Mill er enkel å flytte rundt etter behov og oppbevare i sommermånedene.
HT500 som personlig varmeovn
Vifteovnen fra Mill er liten i størrelsen, men gjør susen allikevel. Med en kraftig motor som distribuerer varmen jevnt, og to viftehastigheter, kan du tilpasse varmen til ditt behov.
- Den lille vifteovnen plugges rett inn i stikkontakten og passer spesielt godt for alle som er litt ekstra frosne av seg, sier Cecilie Uggen Stang-Lund, produktsjef i Mill.
Hun forteller at vifteovnen er perfekt for å få litt ekstra varme i lesekroken hjemme eller på et kjølig kontor.
Ovnen er ideell for raskt å øke temperaturen i kalde kjellerstuer, på kontoret eller på små rom på rundt fem kvadratmeter.
I tillegg er varmeovnen utstyrt med et PTC-varmeelement, som gjør at du vil få en mye lavere overflatetemperatur sammenlignet med andre typer varmeelementer. Det gjør at mindre støv brennes, noe som er gunstig for et godt inneklima.
Ettersom ovnen er liten nok til å få plass i en sekk og kun veier en halv kilo, er den også ideell å ha med seg på reise – for eksempel hvis du skal til en hytte som ikke forvarmet.
2. Oljefylt ovn er bedre for inneklimaet
Mill Gentle Air sprer varmen raskere rundt i rommet sammenlignet med tradisjonelle oljefylte radiatorer. Dette gjør at den varmer opp et rom 29% raskere, ettersom den lukkede formen tvinger den varme luften til å stige raskere og fordeler varmen mer effektivt.
En oljefylt ovn har en jevn og forholdsvis lav overflatetemperatur, så her er det liten fare for å brenne seg eller at noe skal ta fyr. Samtidig bruker slike ovner lenger tid på å varme opp rommet.
Ettersom oljefylte ovner ikke blir veldig varme utenpå, brenner de heller ikke støv, og er på den måten skånsomme mot inneklimaet.
VIL DU VÆRE skånsom mot lommeboka, handler du på Obs Bygg – vi har nemlig prisløfte!
3. Konvektorovnene tar over for panelovnene
En klassisk panelovn har en tett overflate og et lukket varmepanel der om lag halvparten av varmen kommer fra overflaten, mens resten kommer fra oppvarmet luft som passerer gjennom ovnen, såkalt konveksjonsvarme.
I dag selges det svært lite av de klassiske panelovnene. I stedet går produsentene i retning av ovner som belager seg på konveksjonsvarme, altså luft som strømmer gjennom nederste åpning og blir oppvarmet på veien, før den stiger opp og ut i rommet.
4. Du kan fjernstyre varmeovnene
Den viktigste forskjellen mellom gamle og moderne varmeovner er styringsmulighetene. Gamle ovner har sjelden funksjoner for dag- og nattsenking, og det betyr at de ofte vil kunne varme rommet mer enn strengt tatt nødvendig. Dette betyr mye i forhold til energiforbruk og strømregning.
De fleste av dagens varmeovner leveres med innebygde styringssystemer som gjør det mulig å programmere temperaturen, og siste nytt er en konvektorovn du kan styre fra mobilen.
– Mill WiFi gulvovn er Norges første flyttbare ovn med integrert wifi-funksjon. Den kan styres med Mill-appen på mobilen din fra hvor som helst i verden, sier Cecilie Uggen Stang-Lund.
Konvektorovnen kan programmeres i henhold til hverdagsrytme og oppvarmingsbehov, slik at du kan ha lavere temperatur når du sover og er borte, men allikevel komme hjem til en varm og behagelig bolig.
– Denne ovnen har en høy effektivitet, men en lav overflatetemperatur som betyr at den er trygg å ha påslått, selv når man ikke er hjemme, forteller produktsjefen.
5. Gulvovnene ser bedre ut enn noen gang
De nyeste varmeovnene fra Mill har et helt annet design enn det man ofte forbinder med flyttbare ovner, og er utviklet for å passe inn i nordmenns moderne hjem.
- Den nye konvektorovnen vår har et minimalistisk og unikt design, som skiller seg fra andre klassiske gulvovner. Dette har resultert i at vi mottok den anerkjente, internasjonale designprisen Red Dot, sier Cecilie Uggen Stang-Lund.
LES OGSÅ: Slik sparer du strøm med wifi-ovnen
Usikker på hvilken Mill-ovn du burde velge?
Ta kjøpshjelpen vår, så guider vi deg raskt og enkelt til riktig modell.